Publicat la: 17.03.2022

VOPSITORII SPECIALE SILOZ STATIE TRATARE APA


In cadrul statiei furnizorului de apa potabila Exploatare Sistem Zonal Prahova SA, la sfarsitul lunii februarie Solaron Construct a finalizat lucrarile de revopsire a silozului de sulfat de aluminiu. Vopsirea a fost necesara din cauza starii precare a protectiei anticorozive existente, care nu mai asigura protectia structurii metalice. Pentru revopsire, beneficiarul a solicitat utilizarea unor produse speciale, rezistente la conditiile pe care le impun factorii atmosferici degradanti, pentru o perioada de serviciu de 10 ani. 

In consecinta s-a recurs la curatarea prin sablare uscata cu dispozitive pneumatice de tip pistol cu ace a intregii structuri a silozului. Utilizarea sablarii cu nisip nu a fost posibila tinand cont de conditiile beneficiarului. Acest procedeu nu utilizeaza nici un fel de material abraziv pentru indepartarea vopselurilor si ruginii, iar singurele reziduuri rezultate sunt vopseaua existenta si rugina curatate prin maruntire. Prin forta de impact a acelor pistolului rugina si vopseaua sunt sparte si indepartate de pe suprafata. 

Dupa perierea si degresarea suprafetelor curatate astfel, s-a aplicat un sistem de vopsea pe baza de rasini epoxidice si poliuretanice, fiecare cu rolurile proprii, in asa fel incat impreuna sa asigure aderenta excelenta la metal, duritate, stabilitate si rezistenta in timp, protectie la UV si aspect estetic nealterat indelungat. Sistemul bi-strat s-a aplicat prin pulverizare si local, acolo unde a fost necesar, s-a aplicat si manual.

Atat pentru beneficiarul lucrarii cat si pentru Solaron Construct, rezultatul este unul de inalta calitate datorita indeparatarii eficiente a intregii vopsele vechi precum, a utilizarii unui sistem de vopsele speciale de la partenerul danez Hempel, de foarte buna calitate, dar si gratie structurii metalice care dupa curatare, peste 90% din suprafata s-a descoperit a fi in conditie buna.